Gå til
tilmelding

Hvordan kan Horizon Europe bruges til at indfri grønne ambitioner hos EU og medlemslandene?

 

Tidsrum: 10.30-11.15

Sprog: Dansk og engelsk

 

Beskrivelse af debat

I denne session sættes fokus på mulighederne og drømmene for Horizon Europe. Connie Hedegaard, Lars Frølund og Anders Overgaard Bjarklev taler om forholdet mellem forskning og innovation, inddragelse af humaniora og samfundsvidenskab i Horizon Europe, samt drømmene for, hvor vi med programmet skal lande.

 

Beskrivelse af talere

Lars Frølund

Forskningsleder på Massachusetts Institute of Technology (MIT) og formand for EIC Expert Group

 
 
 
Lars Frølund’s forskning fokuserer på succesfaktorer for partnerskaber mellem universiteter og erhvervslivet, innovationsøkosystemer og etableringen af missionsdrevne forsknings- og innovationsprogrammer. Han er formand for den internationale ekspertgruppe, der rådgiver Europa-Kommissionen om implementeringen af Det Europæiske Innovationsråd, er medlem af bestyrelsen af Danmarks Innovationsfond og var Fulbright Scholar ved MIT i 2016/17.

Connie Hedegaard

Bestyrelsesformand, CONCITO og formand for Horizon Europe-missionen ’Adaptation to Climate Change including Societal Transformation’                   

 
Connie Hedegaard er formand for klimamissionen i Horizon Europe og var EU’s første klimakommissær i perioden 2010-2014. Derudover Hun har hun været dansk miljøminister, klima- og energiminister samt medlem af Folketinget. Udover en politisk karriere har Connie Hedegaard været en fremtrædende journalist.

Anders Overgaard Bjarklev

Rektor for Danmarks Tekniske Universitet                       

 
 
 
 
Anders Overgaard Bjarklev er uddannet elektronikingeniør og Dr.techn. fra Danmarks Tekniske Universitet. Anders har mere end 25 års erfaring med forskning og har siden 2011 været rektor på Danmarks Tekniske Universitet.