Gå til
tilmelding

Fødevarer, bioøkonomi, naturressourcer, landbrug og miljø

 

Tidsrum: 11.30-12.15

Sprog: Engelsk og dansk

 

Beskrivelse af sessionen 

Kerstin Rosenow, kontorchef i DG Agri, giver en indflyvning til nogle af i de politiske prioriteringer og målsætninger, der ligger bag opslagene i Klynge 6. Klynge 6 rummer temaer inden for bl.a. fødevarer, biodiversitet, miljø og bioøkonomi. Hun kommer også ind på de muligheder, Horizon Europe giver for at komme i mål med den grønne omstilling. I anden del af sessionen fortæller danske deltagere i et stort Horzion2020 projekt, FoodShift 2030, om deres erfaringer med at deltage og koordinere et EU-projekt og om deres syn på de nye muligheder i Horizon Europe.

 

Beskrivelse af talere

Kerstin Rosenow

Kontorchef i Europa-Kommissionens generaldirektoratet for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter (DG Agri)                        

 
 
Kerstin Rosenow er kontorchef med ansvar for forskning og innovation, DG AGRI, Europa Kommissionen. Hun har tidligere været kontorchef i Kommissionens Research Executive Agency (REA) med særligt ansvar for implementeringen af projektporteføljen på fødevare- og bioøkonomiområdet i Horizon 2020 (Challenge 2).

Christian Bugge Henriksen

Lektor ved Københavns Universitet, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Afgrødevidenskab                        

 
 
 
Christian Bugge Henriksen har deltaget i adskillige danske og EU finansierede forskningsprojekter relateret til bæredygtig fødevareproduktion og klima. Han er koordinator af Horizon 2020 projektet FoodSHIFT2030.

Karin Beukel

PhD. og Co-Founder i Circular Food Technology                        

 
 
 
 
 
Karin Beukel er medstifter af virksomheden Circular Food Technology, der up-cycler industrielle biprodukter til sunde, bæredygtige og smagsfulde produkter under brandet Agrain. Hun deltager i Horizon 2020 projektet FoodSHIFT, hvor hun bidrager med sin praktiske erfaring i cirkulære fødevarer økosystemer.

Michael Haase

CEO Direktør og stifter af Plant Jammer                        

 
 
 
 
 
Michael Hasse har en kandidat i økonomi fra The London School of Economics and Political Science. Han er direktør og medstifter af virksomheden Plant Jammer. Michael har tidligere arbejdet som senior manager hos Novozymes og undervisningsassistent hos Københavns Universitet.