Gå til
tilmelding

Det Europæiske Innovationsråd

Tidsrum: 13.15 – 14.00

Sprog: Dansk

 

Beskrivelse af sessionen

I denne session fortæller Lars Frølund om at rådgive EU-Kommissionen om etableringen af det Europæiske Innovationsråd (EIC). Som Chair i den rådgivende ekspertgruppe har Lars givet input om både governance og opsamlet erfaringer fra pilot-versionen af EIC, for at tage det bedste med ind i Horizon Europe. Jakob Just Madsen fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har siddet med ved forhandlingsbordet i Bruxelles ved etablering af EIC, og han vil bidrage med indsigt i både regler og hensyn til danske interesser. Endelig vil Stine Mølgaard fra Radiobotics fortælle om betydningen af at modtage midler til innovation fra EIC Pilot.

 

Beskrivelse af talere

Lars Frølund

Forskningsleder på Massachusetts Institute of Technology (MIT) og formand for EIC Expert Group

 
 
Lars Frølund’s forskning fokuserer på succesfaktorer for partnerskaber mellem universiteter og erhvervslivet, innovationsøkosystemer og etableringen af missionsdrevne forsknings- og innovationsprogrammer. Han er formand for den internationale ekspertgruppe, der rådgiver Europa-Kommissionen om implementeringen af Det Europæiske Innovationsråd, er medlem af bestyrelsen af Danmarks Innovationsfond og var Fulbright Scholar ved MIT i 2016/17.

Jakob Just Madsen

Leder af Styrelsen for Uddannelse og Forsknings Bruxelleskontor - DANRO                        

 
 
Jakob Just Madsen har erfaring med udvikling og implementering af EU's rammeprogrammer siden det Sjette Rammeprogram. Han har været involveret i forhandlingerne af lovteksten for Horizon 2020 og Horizon Europe, og repræsenterer Danmark i flere programkomiteer. Han er uddannet i Tyskland, Storbritannien og USA og har tidligere arbejdet i udenrigstjenesten.

Stine Mølgaard

COO og co-founder for Radiobotics                        

 
 
 
Ansvarlig for investor-relationer, positionering, strategi og bestyrelsesarbejde