Gå til
tilmelding

Program torsdag d. 26. november

 

Horizon Europe Kickoffkonference

På den anden konferencedag retter vi fokus mod Horizon Europe, hvor vi kommer rundt i programmets tre søjler samt udvalgte tværgående temaer. Vi drøfter også sammenhængen mellem Horizon Europe og de nationale F&U-programmer. Der vil være taler og oplæg i plenum samt sessioner der går i dybden med forskellige dele af Horizon Europe. Konferencedagen vil derved giver et solidt indblik i, hvilke muligheder, nye som gamle, der tegner sig i Horizon Europe.

 

Torsdag d. 26.11 2020 kl. 10.00-15.00

 

10.00-10.05 Introduktion til dagen ved moderator og journalist, Anja Bo  

10.05-10.15 Åbningstale ved Uddannelses- og Forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen 

10.15-10.30 Tale ved EU-Kommissær, Mariya Gabriel

10.30-11.15 Paneldebat: Hvordan kan Horizon Europe bruges til at indfri grønne ambitioner hos EU og medlemslandene?

Panel:

   • Connie Hedegaard, bestyrelsesformand, CONCITO og formand for Horizon Europe-missionen ”Adaptation to Climate Change including Societal Transformation”
   • Lars Frølund, forskningsleder, Massachusetts Institute of Technology
   • Anders Overgaard Bjarklev, rektor, Danmarks Tekniske Universitet

11.15-11.30 Kaffepause

11.30-12.15 Break-out sessioner - én for hver af de fire store klynger i Horizon Europes søjle 2 

12.15-13.15 Frokost

13.15-14.00 Break-out sessioner - fokus på Horizon Europes søjle 1 og 3 samt tværgående emner

14.00-14.15 Kaffepause

14.15-14.50 Paneldebat: Hvordan supplerer danske og EU-midler hinanden bedst?

Panel:

   • David Dreyer Lassen, bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond
   • Per Michael Johansen, rektor, Aalborg Universitet
   • Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør, Villum Fonden
   • Annemarie Munk Riis, vicedirektør, Innovationsfonden

14.50-14.55 Afrunding ved moderator og journalist, Anja Bo

14.55-15.00 Tak for i dag ved Hans Müller Pedersen, direktør, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen 

  

Oplægsholdere til Horizon Europe Kickoff

Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelses- og Forskningsminister                                                           

 
 
 
Ane Halsboe-Jørgensen har siden 2011 siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. 27. juni 2019 blev hun udnævnt til Uddannelses- og Forskningsminister. Hun er uddannet Cand.scient.pol. på Københavns Universitet fra 2004 til 2009. Konsulent i Landsorganisationen i Danmark (LO) fra 2009 til 2011.

Mariya Gabriel

EU-Kommisær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom                                           

 
 
 
I 2019 nomineret til EU-kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom. Før det EU- kommissær for digital økonomi og samfund fra 2017-2019. Fra 2009-2014 medlem af Europa-Parlamentet for EPP-gruppen (konservative). Næstformand for EPP-gruppen i Europa-Parlamentet 2014-2017. Næstformand for EPP Women fra 2012. Master i sammenlignende politik og internationale relationer, PhD Academy for Statskundskab, Bordeaux, Frankrig 2002-2003.

Lars Frølund

Forskningsleder på Massachusetts Institute of Technology (MIT) og formand for EIC Expert Group

 
 
Lars Frølund’s forskning fokuserer på succesfaktorer for partnerskaber mellem universiteter og erhvervslivet, innovationsøkosystemer og etableringen af missionsdrevne forsknings- og innovationsprogrammer. Han er formand for den internationale ekspertgruppe, der rådgiver Europa-Kommissionen om implementeringen af Det Europæiske Innovationsråd, er medlem af bestyrelsen af Danmarks Innovationsfond og var Fulbright Scholar ved MIT i 2016/17.

Connie Hedegaard

Bestyrelsesformand, CONCITO og formand for Horizon Europe-missionen ’Adaptation to Climate Change including Societal Transformation’                   

 
Connie Hedegaard er formand for klimamissionen i Horizon Europe og var EU’s første klimakommissær i perioden 2010-2014. Derudover Hun har hun været dansk miljøminister, klima- og energiminister samt medlem af Folketinget. Udover en politisk karriere har Connie Hedegaard været en fremtrædende journalist.

Thomas Bjørnholm

Forskningsdirektør i Villum Fonden                            

 
 
 
Thomas Bjørnholm har en ph.d. i materialekemi fra Københavns Universitet og har siden 2018 været forskningsdirektør i Villum Fonden. Han har tidligere været tilknyttet Københavns Universitet som prorektor for forskning og innovation på tværs af discipliner.

Per Michael Johansen

Rektor for Aalborg Universitet                                     

 
 
 
Per Michael Johansen har været rektor på Aalborg Universitet siden 2014. Han har en doktorgrad i fysik fra Københavns Universitet og er tidligere dekan på Syddansk Universitet. Per er derudover medlem af en række bestyrelser i organisationer som arbejder med forskning og innovation.

David Dreyer Lassen

Bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond               

 
 
David Dreyer Lassen er bestyrelsesformand i Den Frie Forskningsfond. Han har en ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet og arbejder nu som professor i økonomi på universitet. I 2016 modtog han EliteForsk-prisen, som uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Anders Overgaard Bjarklev

Rektor for Danmarks Tekniske Universitet                       

 
 
 
Anders Overgaard Bjarklev er uddannet elektronikingeniør og Dr.techn. fra Danmarks Tekniske Universitet. Anders har mere end 25 års erfaring med forskning og har siden 2011 været rektor på Danmarks Tekniske Universitet.

Annemarie Munk Riis

Vicedirektør i Innovationsfonden                               

 
 
Annemarie Munk Riis har siden maj måned i år været vicedirektør i Innovationsfonden. Hun er uddannet økonom fra Københavns Universitet. Annemarie er derudover medstifter i IRIS Group Aps og tidligere erhvervspolitisk og international chef i Københavns Kommune.