Gå til
tilmelding

Om EU-DK Support

 

EU-DK Support er et netværk af danske offentlige rådgivere, hvis formål er at understøtte Danmarks deltagelse i EU-programmer inden for forskning, innovation, kultur og erhvervsudvikling. Netværket blev etableret i 2013 som et initiativ under regeringens innovationsstrategi fra 2012, ”Danmark – Løsningernes Land. Styrket samarbejde og bedre rammer for innovation i virksomhederne”. EU-DK Supports rådgivning er gratis og netværket rådgiver både viden- og forskningsinstitutioner, små og store virksomheder, offentlige aktører og interesseorganisationer.

Læs mere om EU-DK Support her

 

 

På konferencen kan du høre om følgende programmer:

 

 

 

 

Programmer i EU-DK Support Netværket

 

Oplægsholdere til EU-DK Support kickoffkonferencen

Simon Kollerup   

Erhvervsminister                                                

 
 
 
 
 
Erhvervsminister fra 27. juni 2019. Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 15. september 2011. Uddannet Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2009-2011.

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør i Dansk Industri                                

 
 
 
 
 
Mette Fjord Sørensen er underdirektør i Dansk Industri. Hun er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som forsknings- og uddannelsespolitisk chef hos Dansk Erhverv.

Stine Jørgensen

Vicedirektør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

 
 
 
 
 
Stine Jørgensen har siden 2018 været vicedirektør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Stine er ph.d. i socialret fra Københavns Universitet.

Bernd Biervert

Kontorchef i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Forskning og Innovation                                    

 
 
Bernd Biervert er kontorchef i Europa-Kommissionens Generaldirektoratet for Forskning og innovation. Bierverts område er ”ecological and social transitions” og han har bl.a. været involveret i arbejdet med European Green Deal.

Annemarie Munk Riis

Vicedirektør i Innovationsfonden                               

 
 
Annemarie Munk Riis har siden maj måned i år været vicedirektør i Innovationsfonden. Hun er uddannet økonom fra Københavns Universitet. Annemarie er derudover medstifter i IRIS Group Aps og tidligere erhvervspolitisk og international chef i Københavns Kommune.

Signe Nepper Larsen

Vicedirektør i Naturstyrelsen                                                                             

 
 
Uddannet biolog, cand. scient. fra Københavns Universitet i 1994. Vicedirektør i Naturstyrelsen siden d. 1. august 2016. Fra 1995-2016 ansat i Vand- og Miljødivisionen i rådgiverfirmaet COWI med opgaver inden for vand- og naturforvaltning samt miljøvurdering. Ekstern lektor og censor i biologi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Jacob Bundsgaard

Formand i Kommunernes Landsforening og borgmester i Aarhus Kommune

 
 
Fra 1998 medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og det Danske Socialdemokratiske Parti. Medlem af Aarhus byråd siden 2002. Har været borgmester i Aarhus Kommune siden 2011. Fra 2016 var han næstformand for Kommunernes Landsforeningen, inden han i marts 2018 blev valgt som formand.

Marie Just Mikkelsen

CTO og medstifter af Samplix                                                                             

 
 
Marie Just Mikkelsen er teknologichef og medstifter hos Samplix. Marie har tidligere været teknologichef hos Estibio og lektor på Danmarks Tekniske Universitet.

Mikkel Kongsfelt

Direktør og medstifter, RadiSurf                                                                            

 
 
Mikkel Kongsfelt er direktør og medstifter i virksomheden RadiSurf. RadiSurf blev stiftet i 2015 og udsprang af et patent på en nanoteknolgi som er udviklet på Aarhus Universitet. Mikkel har en ph.d. i nanoteknologi og kemi fra Aarhus Universitet.

Torsten A. Andersen

Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen                                                                            

 
 
Torsten Andersen er Vicedirektør for erhvervsudvikling i Erhvervsstyrelsen, og er ansvarlig for National erhvervsudvikling, Data og digital vækst, Tele og privacy, Effektiv regulering samt Internationale forhold. Dertil har han bl.a. arbejdet i EU-Kommissionen og Dansk Industri. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har en M.A. i Europæisk politisk og administration fra Europakollegiet i Brugge.